Нов българин попадна в тима на Тренто. Световният и европейски клубен шампион достигна до върха в световния волейбол, благодарение на доста българи през последните седем години – Радостин Стойчев, Матей Казийски, Владимир Николов, Смилен Мляков, Васил Стоянов, Цветан Соколов.

Новото обаче българско попълнение на Тренто се казва Николай Учиков. Волейболистът от Пазарджик бе представен като играч на селекцията на Стойчев и вече позира с фланелката на Тренто с №9.

Учиков, който у нас игра за Левски волей, през последния сезон показа страхотна игра и стана топ реализатор в Серия А2, като бе и в разширения състав на националния ни отбор.

207-сантиметровият диагонал за последно бе в Молфета, а преди това по един сезон в Кавриаго и Падова. Има реализирани 1959 точки на Апенините, 1701 атаки, 109 аса, 151 блокади. Само през последната година пък участва в 37 мача на Молфета, 142 гейма и 871 точки.

„Особено съм мотивиран и готов да дам всичко от себе си. Тренто от преди се интересува от мен, но първо трябваше да узрея в Серия А2. Сега най-накрая мога да играя и меря сили в Серия А1, което е най-доброто първенство в света и сред най-добрите. Толкова съм щастлив, че тази възможност се отваря пред мен. Наистина искам да бъда полезен и преди всичко да спечелим заедно колкото е възможно повече“, каза Учиков при официалното си представяне като волейболист на Тренто.

От своя страна президентът на клуба Диего Мосна коментира: „Имаме изготвен план за трансфери. От дълго време привличането на Учиков бе планирано. Ние вярваме, че той е силен играч и ще отговори на нуждите ни след напускането на Цветан Соколов“.

И Учиков облече фланелката на Тренто!

източник: trentinovolley.it