БФВ даде краен срок на Славия до понеделник да представи цялата документация по договора на Матей Казийски с „белия” клуб. Изискванията са да бъдат осигурени в централа ни всички бумаги, свързани със състезателните права на национала.

След това в рамките на няколко дни се очаква трансферната комисия към българската федерация да вземе крайно становище по случая. Разбира се това ще касае само отношенията на Матей със Славия, а що се отнася до претенциите на Динамо Москва - те са извън компетенцията на родните босове.

Вероятно тук вече ще трябва да преговарят българският и руският клуб, а дали ще се стигне до изгодно за желанието на Казийски решение не е ясно.

Волейболист номер 1 на Европа е категоричен, че ще играе в италианския Тренто с треньор Радо Стойчев и е готов да се бори докрай за отстояване на позицията си сам да избира професионалния си път.

„Когато стъпка по стъпка се решават нещата, всичко си идва на мястото”, коментира лаконично изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов.

Голям наплив за лицензиране на волейболни агенти регистрират междувременно в централата ни. Предстои изпит в началото на август.