Президентът на волейболен клуб Славия - Владо Симеонов бе категоричен пред Гонг днес, че Матей Казийски никога не е бил третиран като роб, а напротив винаги „белите” са се съобразявали с личните изисквания на №1 в Европа.

В писмо до шефа на родната централа Данчо Лазаров, президентът на ФИВБ Рубен Акоста задължава федерацията ни да скъса договора на Казийски със Славия след запитване от самия състезател.

Окончателното решение ще трябва да бъде от страна на България, в „белия” клуб се надяват инж. Данчо Лазаров да организира среща между Матей и ръководството на Славия за изясняване на ситуацията.

„Не можем да говорим за война между мениджърите, предлагахме на Матей договори с петте най-добри клуба на Европа при изключително високи лични условия. Надявам се президентът на нашата федерация да вземе решение, в което няма да бъде ощетен финансово българския клуб”, заяви Владо Симеонов, като допълни, че дори и да не постъпят пари от договора на Матей Славия пак ще съществува и ще се бори в родното първенство.

Желанието на Матей Казийски е да играе в Италия при българския треньор Радо Стойчев, който бе до него и в Динамо Москва. У нас обаче сред волейболните специалисти се прокрадва становището, че това не е най-удачният вариант за класата на българския национал.

Все пак в 21-ви век трябва да уважаваме личното желание и може би точно това бе в основата на писмото от Рубен Акоста. Матей може да бъде посъветван, но решението за професионалното си бъдеще взима той, ако иска може да прекрати кариерата си -негово право. Най-логично е да се стигне до консенсус и тук от решаващо значение ще е ролята на Данчо Лазаров. На това се надяват в Славия.

Цялото интервю с президента на „белите” Владо Симеонов чуйте в звуковия файл.