Радостин Стойчев остава старши треньор на волейболния Тренто още 3 години. Българският специалист удължи договора си с италианския шампион до края на сезон 2017/18. Така Стойчев остава в клуба, с който постигнаха феноменални успехи през последните години и спечели всички възможни трофеи - титла и купа на Италия, Шампионската лига и Световното клубно първенство като статистиката му е впечатляваща - 285 победи в 341 официални мача начело на Тренто.

Само преди седмица Стойчев, Казийски и компания спечелиха поредна титла на Италия, а след това специалистът сподели, че оставането му в клуба не е сигурно. Очевидно обаче в Тренто отново градят сериозен проект, което е убедило Стойчев да остане начело на тима.

"Това, че подписахме с Радо не е само удължаване на договора с треньора, който на няколко пъти ни доведе до извънредни резултати, но и важна стъпка за бъдещето на Трентино Волей", заяви доволният президент на клуба Диего Мосна. "Щастливи сме да продължим пътя си заедно със Стойчев. Това е само първата стъпка на новия отбор, който подготвяме за следващия сезон."

Самият Стойчев също демонстрира радост от осъществената сделка. "Аз съм много привързан и благодарен на Трентино Волей, на клуба, който от първия ден винаги е вярвал в мен и ми даде възможност да постигнем определени резултати."

"Решението да остана в Тренто беше много лесно, първата ми опция определено беше това. Има възможност в Тренто да започнем нов вълнуващ проект и съм щастлив да мога да се обвържа с развитието му. Нашата цел няма да се промени. Стремим се към върха, както беше през миналия сезон. Ще опитаме да спечелим всеки мач, в който участваме и да започнем наново след отличното представяне на отбора през миналия сезон", допълни Стойчев.