Волейболният състав на Нефтохимик 2010 очаква Теодор Салпаров, който се качи на европейския връх със своя Зенит Казан, да се присъедини към морския тим в петък, 22 април.

От щаба на бургазлии споделиха за Гонг, че са водени разговори и имат договорка националното ни либеро да облече екипа на Нефтохимик в предстоящия турнир за Купата на България.

Първата тренировка на Теди Салпаров край морето би трябвало да бъде в края на седмицата и да си партнира в тима с друг национал – центъра Николай Николов. Всички отбори, които достигнаха до тази фаза на надпреварата за Купата, се подсилват с класни легионери, а амбициите на Нефтохимик 2010 са за отлично представяне като домакин, след като завърши на първо място в редовния сезон на Суперлигата.

От 25 до 27 април бургаската зала "Младост" ще бъде домакин на турнира за Kупата на България, с участието на Нефтохимик 2010, Миньор Перник и шампиона Добруджа 07 Добрич.

В другата група са Марек Юнион Ивкони, Монтана и Арда Кърджали. Мачовете са в Дупница на същите дати.

За финалната фаза и същинската битка за медалите от Купата на България отново ще бъде в зала "Младост". Полуфиналните мачове са на 29 април, а финалът е на 30 април.