Един от националите, които подсилиха волейболния Нефтохимик Теодор Салпаров изрази надежда за премери сили с друг национал Тодор Алексиев.

Салпаров и Нефтохимик излизат срещу Марек Юнион Ивкони в единия полуфинал в турнира за Купата на България, а Монтана с Тодор Алексиев играят с Добруджа 07 в другия полуфинал.

„Специално Тодор ми написа, че ми честити втората Шампионска лига, но каза, че за Купата на България ще ме победи. Силно се надявам да имаме възможността да видим кой е прав“, сподели Теодор Салпаров пред Нова телевизия.

Въпреки очакваното подмладяване, Теодор Салпаров изрази желание да помага на Пламен Константинов в националния тим, ако има нужда. „Ако има нужда националният отбор, аз съм готов да помогна. Както всички национални отбори след непопадане на Олимпиада се правят промени. В националния се придобива опит и самочувствие, и се израства. Това ще е голямо удоволствие за всички млади играчи“, коментира още Теодор Салпаров, а по повод клубния си тим Зенит, заяви:

„В Зенит не е никак леко да играеш, защото единствената цел е първото място във всички турнири. Радвам се, че успяхме най-вече в Шампионската лига. Стана много сладко и беше прекрасен завършек на този чудесен сезон."

След края на турнира в Бургас за Купата на България Теди Салпаров разкри, че ще се наслади на почивка, каквато не е имал от 15 години.