Българският треньор Георги Петров, който води младежкия тим на Локомотив Новосибирск, който трябва да подготвя кадри за първия отбор, воден от Пламен Константинов бе гост в студиото на DIEMA SPORT за предаването „Златният гейм”.

„Руските състезатели при нас идват вече селекционирани. Идват състезатели на много високо ниво. Работи се лесно действително, защото това са хора, които вече много малко могат да надграждат физически и остава само тактически и с леки корекции на техниката”, сподели Георги Петров.

За развитието на родния шампионат Георги Петров коментира:

„Следя всички двубои от българското първенство и се интересувам. Шампионатът определено беше интересен и непредсказуем. Има интрига, има напрежение и това се отразява на качеството на играта. Едва ли сме надминали нивото от миналата година, но се създава задоволителен продукт за нашите вътрешни потребности.”

„Закономерно тимът на ЦСКА стигна до финал. Там срещна противник, който има чисто психологическо предимство. Те използваха това нещо в първия мач. Смятах, че в началото ЦСКА имаше предимство пред Нефтохимик. Отборът на Монтана започна много добре, което беше много важно за тях. После се получиха спадове, а в края на шампионата пак набраха инерция. Това, което ги водеше беше младостта”, каза още Петров и добави:

„Много се радвам, че в българския шампионат има чужденци, защото това ще се отрази положително на всички отбори. Според мен форматът на Суперлигата е изключително раздут за нашите стандарти. Трябва да има намаляване на отборите , за да се търси по-голямо качество в самите отбори. Глупост ще е да се увеличат отборите.”