Селекционерът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов започна с победа новия сезон в руската Суперлига! Късно снощи воденият от него клубен тим Локомотив (Новосибирск) спечели гостуването си на Нефтяник (Оренбург) с 3:1 (25:22, 17:25, 25:20, 25:23) в мач от 1-ия кръг.

Най-полезен за победителите бе Сергей Савин с 16 точки (1 блок, 1 ас, 56% ефективност в атака и 13% перфектно посрещане). Илияс Куркаев (3 блока и 89% ефективност в атака) и влезлият като резерва Вячеслав Тарасов (1 ас и 48% ефективност в атака) добавиха по 11 точки за успеха. За домакините над всички бе Владимир Иванов, който приключи с 24 точки (1 ас, 61% ефективност в атака и 38% перфектно посрещане).
plamen

„Нефтяник игра страхотно, получи се интересен мач, много равностоен. Трябваше да положим много усилия, за да спечелим. Оказа се, че лидерите на отбора не играха с пълни сили, но най-важното е, че играчите, които влязоха, успяха да ги заместят адекватно. Смените решиха проблемите ни на блокада и посрещане. Това е първият кръг и не винаги началото е лесно. По-нататък в шампионата всеки ще си отиде на мястото в таблицата, но в първите мачове винаги се случват изненади. Щастлив съм от трите точки“, коментира Пламен Константинов след мача.

Във втория кръг на Суперлигата Локомотив има ново гостуване - на Динамо ЛО (Ленинградска област), който пък стартира с драматична победа над Енисей (Красноярск) с 3:2. Срещата е в петък, 30 септември, от 18:00 ч.б.в.