Членът на УС на Българската федерация по волейболЛюбо Ганев заяви, че не вярва Пламен Константинов да поеме националния отбор на Русия. Той е категоричен, че Константинов е най-добрият треньор за българския национален отбор по волейбол.

„Аз мисля, че условията са равни, доколкото и жените, и мъжете имат еднакви условия за подготовка. Нормално е, когато мъжкият отбор има повече състезания и пътува повече да се отделят повече финансови средства. Трябва да работим по единна методика. В Италия няма значение кой е треньорът, методиката е една и съща. Независимо дали треньорите се сменят. В професионалния спорт движенията са автоматични. Точно тези автоматизми трябва да се учат при нас още от малки. Трябва да се тренира по една и съща методика. Това, което се прави в националния отбор да се прави в клубовете и детско-юношеските школи. Друг е въпросът, че много от треньорите не искат да идват на семинарите, защото имат свои виждания. Малко са треньорите в България, които се учат от модерния начин на волейбола и от чуждестранните специалисти“, коментира Ганев.

„По принцип мога да кажа, че през цялата 2016 година нито един от отборите не успя да покаже на какво е способен. Загатнахме, че имаме сили за много повече. На жените им предстои една решаваща квалификация, която започва днес. Надявам се да я спечелят, за да се класират директно за първенството.

Младежите със сигурност можеха да направят много повече. Видя се, че няма борбеност, няма желание. Спортът те учи точно на това, че когато паднеш, трябва да се изправиш и да продължи напред. Като цяло мога да кажа, че годината не бе добра за българския волейбол. При мъжете това бе очаквано, защото на част от състезателите им бе дадена почивка. Други получиха принудително почивка. Искахме да изпробваме по-млади състезатели. Сигурен съм, че треньорският щаб и ние като федерация сме си направили изводите и сме си взели поуките. През следващата година всички боеспособни трябва да бъдат свикани под знамената. Имаме едно домакинство на Световната лига, имаме Европейско първенство, а също така през 2018 година очакваме Световното първенство за мъже. Трябва да напълним залите, да накараме цяла България да говори за волейбол. Сигурен съм, че ще успеем да излезем от групите и да отидем на финалите в Италия“, добави членът на УС на Българската федерация по волейбол.

„Аз познавам руснаците и не се притеснявам от информациите, че Пламен Константинов може да поеме националния отбор на Русия. Не мога да съм сигурен, но дълги години Русия не е имала треньор чужденец и не вярвам сега това да стане. Не, че Пламен Константинов не е достоен. Не вярвам просто Русия да избере чужденец за треньор. Хората си имат своите изисквания и мнения. Не мисля, че ще имаме този проблем. Винаги съм казвал, че Пламен е най-подходящият треньор за националния отбор. Преди всичко той е българин и познава манталитета на състезателите. Той е треньор, който иска да се учи. Работи с най-добрия помощник. Участва на абсолютно всички семинари. Всяко ново нещо, което излезе във волейбола се опитва да го вкара в националния отбор. Въобще не се притеснявам“, каза още Любо Ганев.