Българският волейболист Матей Казийски отново заяви, че идеята за националния отбор е зад гърба му и няма връщане назад.

„От 2012 досега има коментари по темата, дали треньорът ще успее да ме убеди да се върна и тази година не е по-различно. Преди години беше въпрос на лично решение, но сега е също така въпрос и на физическо състояние. Остарявам като волейболист и не е реалистично да се състезавам в ритъма на националния отбор. Затова за мен идеята за националния е зад гърба ми и няма връщане назад”, коментира Матей Казийски пред worldofvolley.com.

„Сезонът в Италия беше добър, въпреки че останах само 45- месеца. Като цяло престоят ми беше позитивен, особено след ранния край в Полша. Верона имаше добър отбор, дори преди да се присъединя аз. За съжаление в плейофите се изправихме срещу бъдещия шампион. А това, че италиански отбор спечели Шампионската лига е доказателство за нивото на лигата”, сподели още Казийски и разкри:

„Има голяма вероятност да се върна в Япония през следващия сезон. В момента разглеждаме възможностите, но е прекалено рано. Японското първенство става все по-добро, това е вярно, а нитово на чужденците също се повишава.”

Матей Казийски остава твърд по темата "национален отбор"

Цветан Соколов на полуфинал след победа срещу Казийски

Силвано Пранди: Казийски не е готов да се върне в националния