Националният тим по волейбол на Финландия постигна трудна победа с 3:2 гейма над състава на Турция в европейска олимпийска квалификация в Измир. Отборът на Турция показа доста стойностна игра, като дори на два пъти повеждаха в геймовете, но в крайна сметка скандинавците стигнаха до крайния успех.

Първата част завърши доста оспорвано като Турция измъкна победата с 34:32. Последва гейм за Финландия (25:15), с което резултатът бе изравнен. В третия гейм южните ни съседи върнаха преднината си с победа с 25:22. Следващата част бе за Финландия като по този начин се стигна до тайбрек.

В решителния гейм скандинавците показаха по здрави нерви и логично стигнаха до успех с 15:12, с което спечелиха и мача.

В последния двубой от днес Испания също постигна важна победа, налагайки се с 3:2 гейма над състава на Полша. Полша поведе в резултата, печелейки първата част с 25:19. Във втория гейм Испания се върна в мача, стигайки до 25:22. Третата част бе отново за поляците, като този път успехът дойде доста по трудно – 28:26.

В четвъртия гейм волейболистите на Испания се възползваха отлично от всяка грешка на своя противник, който действаше доста припряно и завършиха частта при резултат 25:21. В тайбрека Испания показа по голямо желание за успех в края на гейма, който приключи при 15:11 за иберийците.

По-рано Италия се справи без проблем с 3:0 с тима на Холандия, като един от най-дейните в състава на „адзурите“ бе българинът Христо Златанов.