ЦСКА загуби от белоруския Могильов с 2:3 в първия мач от втория кръг на европейския клубен турнир по волейбол за жени Чалъндж къп. Срещата продължи близо два часа пред около 150 зрители в столичната зала "Христо Ботев".

Отборът на Могильов беше по-добре организиран и успя да обърне резултата от 2:1 в полза на българския шампион до 3:2 в своя полза. В тайбрека белоруските волейболистки спечелиха с 15:10, благодарение на по-малкото допуснати грешки и благодарение най-вече на по-добрата си блокада.

Преди това в първия гейм при резултат 12:8 в полза на "червените" Могильов отбеляза десет поредни точки и доведе резултата до 18:12. Частта завърши 25:17 в полза на гостите.

Отборът на ЦСКА, който безспорно отстъпва в опит, не се предаде лесно и дори успя да спечели втория и третия гейм, съответно с 25:18 и 25:19. Отлични изяви имаше нападателката Добрияна Рабаджиева, която бе в основата на силното представяне на домакините. Но след това отборът от Беларус отново започна да контролира събитията на полето и закономерно стигна до тайбрек, след като спечели четвъртата част с 25:20.

Атанас Петров, старши треньор на ЦСКА, каза след последния съдийски сигнал: "Съперникът демонстрира много добра игра в защита, но ние не се предадохме. Отборът от Беларус тази вечер демонстрира класата си, но шансовете за реванша остават 50 на 50".

Срещата-реванш е на 12 ноември в Беларус.