ЦСКА може да се каже, че имаше късмет при тегленето на жребия за групова фаза на Шампионската лига. Носителите на Купата на България попаднаха в поток В, където ще мерят сили с руския шампион Зенит Казан, където играят олимпийските шампиони Лой Бол и Клейтън Стенли, бившия тим на Владимир Николов, с който триумфира в Лигата Тур и испанския Уникаха Алмерия. Дестинациите обаче са едни от най-скъпите за пътуване на волейболен тим. ЦСКА ще домакниства в Самоков, където феновете на волейбола ще могат да видат световни звезди.

С оглед на тимовете в другите пет потока, червените изтеглиха добър вариант – един силен противник и други два състава, които могат да бъдат изненадани с добра игра. 

Матей Казийски отново ще има сблъсък с Даниеле Баньоли, след като тимът на Радостин Стойчев Тренто намери място в поток А с клуба на българския зен Динамо Москва. При тях са още Олимпиакос и Чешке Будейовице.

Христо Златанов със шампиона на Италия Копра Пиаченца пък ще приеме и гостува на бившия първенец в Шампионската лига Фридрисхафен от Германия. Също така синът на Димитър Златанов ще дойде до южната ни съседка Гърция за мачовете с Панатинайкос, а ще отскочи и до Полша да играе с екстима на Евгени Иванов - Пушката Ястрежебски Вийгел.

Пълен жребии за Шампионска лига – мъже – сезон 2009/2010:

Група А: Олимпиакос (Гърция), Динамо Москва (Русия), Чешке Будейовица (Чехия), Тренто (Италия);

Група B: Зенит Казан (Русия), Тур (Франция), Уникаха Алмерия (Испания), ЦСКА (България);

Група C: Нолико Маасейк (Белгия), Лубе Банка Мачерата (Италия),  Хипо Тирол Инсбрук (Австрия), Будванска ривиера (Черна гора);

Група D: СКРА Белхатов (Полша), КНАК Рузеларе (Белгия), Кай Туруел (Испания), Раднички Крагуевац (Сърбия);

Група E: Копра Пиаченца (Италия), Панатинайкос (Гърция), Фридрисхафен (Германия), Ястрежебски Вийгел (Полша);

Група F: ПариВолей (Франция), Ресовия Жежов (Полша), Истанбул Беледиеспор (Турция), Волей Блед (Словения).

В Шампионската лига отново при мъже е с участието на 24 клуба, като те са разделени в шест групи по четири тима. Играе се на разменени гостувания, като в следващата фаза продължават първите два състава от всеки поток. След като от CEV изберат града домакин на финалната четворка, третият най-добър клуб от шестте групи също получава правото да продължи.