Сашо Везенков: Няма да играем Шампионска лига извън Бургас

Сашо Везенков източник: Gong.bg, Георги Димитров

Сашо Везенков източник: Gong.bg, Георги Димитров

Спортният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков смята, че волейболният Нефтохимик трябва да играе в Шампионската лига, но само при условието да домакинства в Бургас. Той има уверението на кмета Димитър Николов, че зала „Младост” ще бъде приведена във вид, в който да отговаря на изискванията на европейската конфедерация.

Везенков: Ще се борим за влизане в ШЛ

„Въпрос на време е новата зала в Бургас да бъде готова. Засега обаче трябва да се играе в тази зала. Имаме уверение, че ще бъдат монтирани допълнителни трибуни и ще бъдат положени усилия залата да е готова да приеме тези мачове. Не ми се струва сериозно и не виждам смисъл отборът да играе извън Бургас”, заяви Везенков за Нова. Това означава, че при липсата на подходящо съоръжение в Бургас, клубът ще откаже участие в най-престижния европейски турнир.

Той изрази увереност, че привържениците ще продължат да подкрепят шампионите, въпреки че феновете изразиха недоволството си от негово изказване след последния мач от финалите на Суперлигата срещу Монтана. „не съм разбран правилно. Ясно е, че Лукойл е причината този отбор да го има и компанията издържа напълно отбора. Това не означава, че не искаме нашето партньорство да продължи и да имаме подкрепата на феновете”, каза още Везенков.

Бургас чака цяло десетилетие това! Нефтохимик триумфира

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 

Евротурнири