Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов заяви, че няколко грешки в тайбрека са довели до загубата на тима от френския Безие в Шампионската лига по волейбол за жени. Късно снощи пловдивчанки загубиха с 2:3 (27:29, 25:23, 17:25, 25:16, 12:15) във второто си домакинство в груповата фаза.

"Ядосани сме, че не успяхме да спечелим двубоя. Имаше доза разколебаване в тайбрека, случиха се няколко грешки, рискувахме в атака и може би това наклони мача в тяхна полза. Това беше най-добрият ни мач от началото на сезона в Шампионска лига. Надявам се в двубоя срещу Динамо Ц Ак Барс (Казан) отново да играем добре и да вземем поне два гейма. Не ни достигна търпението в тайбрека. Това са грешките на младостта и напрежението, че играеш пред собствена публика. Израснахме и подобрихме играта доста от първия мач срещу Безие (Безие) във Франция", заяви старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов след мача.

"Бяхме много близо до победата. Много съжаляваме, защото искахме да зарадваме пловдивските фенове. Накрая ни паднаха някои леки топки, които можехме да обработим по-добре. Атмосферата, желанието, играта ни беше коренно различна от предните мачове. Отново показахме, че надграждаме с всеки изминал мач. Няма как да не сме разочаровани. Имаше две- три леки ситуации, успяхме да се справим със силовите им атаки, бяхме подредени в защита, но разковничето беше в леките топки. Разликата от първия мач с Безие е огромна. Това беше позитивното в цялата ситуация, успяваме във всеки един мач да надграждаме, да стоим по-добре и да показваме по-красив волейбол", добави разпредерителката на Марица (Пловдив) Кристина Гунчева.

"Играхме на приливи и отливи - единият гейм нивото ни падаше, а другия ни се вдигаше. Не можахме да поддържаме едно ниво и много ни е яд, защото малко не ни достигна. Добре се справихме в атака и при посрещане, но имахме доста непредизвикани грешки. Дадохме всичко от себе си, вложихме се максимално и разочарованието е голямо", каза диагоналът Силвана Чаушева. "Малко не ни достигна да спечелим мача. Поздравявам моя отбор, борихме се доста. Причините са и много и малко, ще направим разбор и ще излезем още по-мотивирани за мача с Динамо", заяви капитанката на Марица (Пловдив) Ивелина Монова.