Българският волейболен първенец за жени Марица (Пловдив) приключи участието си в тазгодишното издание в групите на Шампионската лига. Маричанки загубиха от Динамо - Ак Барс (Казан) с 0:3 (15:25, 19:25, 20:25) в зала Колодрума в Пловдив.

Двубоят беше изключително важен за силния отбор на Динамо - Ак Барс (Казан), който гонеше класиране за елиминациите в Шампионската лига.

В първия гейм Динамо поведе с 12:8. За маричанки асове направиха Ива Дудова и Симона Димитрова, но рускините спечелиха гейма след 25:15.

Във втория гейм Динамо поведе с 13:9, но Марица успя да изравни резултата при 13:13. Постепенно рускините успяха да направят разлика и след 25:19 Динамо поведе с 2:0 гейма.

В третата част Динамо поведе с 10:7, маричанки обаче не се предадоха лесно и разликата стана само точка при 15:14. След това обаче руският тим дръпна с разлика. Маричанки останаха в гейма и страхотна блокада на Силвана Чаушева намали разликата до четири точки, но рускините го затвориха с 25:20.

За най-добър играч на двубоя беше определена Ирина Королева от Динамо.

Най-резултатна за Марица стана Симона Димитрова с 13 точки, а Силвана Чаушева добави 8. Със седем се отличи Ива Дудова.

За рускините най-резултатна стана Ирина Королева с 15 точки.

Следващият мач на Марица е в събота - гостуване на Локомотив 1929 НИДО (София) в среща от Националната волейболна лига Демакс.