За първия мач помежду си от третия кръг в женската Шампионска лига по волейбол отборите на Марица Пловдив и Енисей Красноярск се лишиха от услугите на по една своя основна волейболистка заради травми.

Централната блокировачка на българските шампионки Милена Димова получи болки в кръста по време на тренировка във Финландия и не влезе в игра на мача реванш с ЛП Сало. Димова не попадна в групата на "жълто-сините" и за гостуването на Берое от първия кръг в Националната волейболна лига, пише официалният сайт на ВК Марица Пловдив.

Надеждите болката да отшуми напълно за двубоя с Енисей не се оправдаха и Милена Димова отново не попадна сред 14-те волейболистки на треньора Иван Петков за важното домакинство.

Мача Марица - Енисей можете за гледате от 18 часа в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT.

Вместо нея, в групата за мача довечера място намери Мирела Шахпазова, с която наличните разпределителки в състава стават три.

Бронзовият медалист от руската Суперлига за 2017-а година пък пристигна в Пловдив с 12 състезателки от общо 13-те, които треньорът Александр Кошкин има на разположение през този сезон. 

Кметът на Пловдив Иван Тотев, в компанията на мениджъра на Марица Борис Халачев, вчера призова своите съграждани да напълнят зала "Колодрума" в подкрепа на пловдивския тим, тъй като публиката може да се окаже важен фактор в отстраняването на силния съперник за историческо влизане в групите на Шампионската лига.