Италианският треньор на Хебър Пазарджик Камило Плачи заяви, че не е имал никакъв проблем с мотивацията на отбора в днешната среща от волейболната Шампионска лига срещу белгийския Кнак Рьоселаре. Българските шампиони спечелиха мача с 3:2 гейма, представяйки пред публиката обрат от 0:2 до 3:2. Но макар и записали втора победа, пазарджиклии са 3-и в групата си.

„Без значение е дали отборът е имал или не шансове да излезе от групата. Когато постигнеш една такава победа, престижна, винаги е от значение. И за нас това е втора победа в груповата фаза. Така че за нас е мотивация и излизаме за победа. Не знаех дали съперникът има шанс да излезе от групата, защото трябваше да се видят и другите резултати. Но аз просто исках да излезем и да спечелим този мач срещу Рьоселаре“, бяха първите думи на треньора.

Плачи беше попитан защо в пореден мач не се получава играта на Брадли Гънтър, един от най-качествените чужденци в българския волейбол.

„Той сутринта получи една болка в крака, в стъпалото. И така понеже имаше този проблем, предпочитах да му дам почивка. Но Дейвид Кръстев влезе на неговото място и направи много добър мач. А и трябва да пробваме много и различни варианти със състезателите, както се случи с центровете ни. Както се случи и с Пламен Шекерджиев, и с Тодор Алексиев. Защото ние ще станем един добър, когато се научим да използваме всичките си състезатели и да печелим с тях“.

Двата отбора ще се срещнат още един път утре, вече в последен кръг от груповата фаза. Но треньорът явно ще решава за състава и тактиката утре сутринта.

„Ще видим какво ще правим и какъв състав ще излезе“, заяви опитният италиански специалист.