Старши треньорът на Марица Пловдив Иван Петков коментира участието на тима в Шампионската лига, което приключи със загуба в Казан от Динамо с 1:3 гейма.

"Трудно е да правим генерални изводи. И в третия гейм започнахме добре, допуснахме нелепа грешка, и това малко ни стресна, пообърка се играта ни. Оттам вече отборът на Казан заработи добре на сервис. В четвъртия гейм не си повярвахме, че могат да се случат нещата, дадохме шанс и на по-младите да поиграят. Но до третия гейм нещата бяха добре, добра игра, добра реакция имахме," сподели Петков след срещата в Русия. "Динамо Казан е вероятно кандидат за титлата. В мача ни държеше добрата организация на блок, лимитирахме играта им в центъра. С изключение на четвъртия гейм има от какво да сме доволни."

Марица взе гейм в Казан, но приключи минорно в ШЛ

"Определено виждам израстване в отбора като цяло. Много от момичетата показаха на моменти високо ниво, което дава оптимизъм за бъдещето. Самият клуб има позитиви от участието си, и след това ние всички играчи и състезатели. Това е правилната посока и трябва да вървим стъпка по стъпка," направи генерален извод за представянето на Марица в ШЛ наставникът.

"Първо трябва да станем шампиони. Желанията ни вече ги обяви нашият президент. Искаме догодина отборът да е два пъти по-силен. Предстои ни много работа. Но нашето участие бе много позитивно, не само за Марица, но и за целия женски волейбол," завърши Иван Петков.