Марица приключва участието си в групите на Шампионската лига по волейбол за жени с поражение с 1:3 гейма от Динамо Казан в Русия.

Пловдивчанки завършват с шест поражения и четири спечелени гейма в група С.

Както и преди няколко седмици, Марица игра силно срещу именития си противник, но единственото, което успя да стори, бе да не се предаде без бой. Пловдивчанки изиграха два отлични гейма в Казан, но след това направиха два ужасно разочароващи, за крайния резултат.

Динамо имаше само един загубен гейм в групата до този момент и завършва като уверен лидер в нея, но за Марица си остава страхотен успех играта срещу рускините в първите две части.

Първият гейм бе интересен и оспорван, като Марица се държеше близо до съперника, като и в последните точки изоставаше само с две, но все пак с много опит и класа Динамо се наложи с 25-23.

Във втория гейм отново рускините имаха аванс, но така и не се откъснаха, а Марица нанесе страхотен удар в края на частта, след като навакса от 14-20 и направи пълен обрат.

Фантастични блокове на Виктория Григорова в решителните моменти донесоха и успех и изравняване след 25-21 в полза на българките.

Третият гейм вървеше точка за точка до 10-10, след което отново Динамо взе преднина, и след три поредни аса отвори разлика от 6 точки. Оттам рускините заиграха още по-силно и накрая спечелиха с разгромно 25-15.

И четвъртата част продължи с много силна игра за Динамо, като разликата бързо скочи в полза на домакините. На противоположния полюс, Марица очевидно се отказа от битката в този гейм и разликата стана двуцифрена. Пловдивчанки почти не успяваха да стигнат до точка, и накрая приключиха при 25-6.

Топреализатор на мача стана Ирина Воронкова с 18 точки за победителките. Българската националка Елица Василева добави 15. Най-резултатна за българския тим беше капитанката Радосвета Тенева с 12 точки.