Наставникът на Марица Иван Петков коментира емоционално драматичната загуба на тима си в Шампионската лига срещу полския Хемик. Той анализира какви са били грешките, довели до драматичното 2:3.

"Малко трудно се говори след тези емоции. Винаги съм казвал, че отбор като нашия, когато играе срещу големите, трябва да обръщаме голямо внимание на детайлите и да ги изпълняваме по перфектен начин. Трябваше да сме още по-внимателни на определени детайли."

"Ясно е, че не можем да имаме тяхната атака, доста са високи, превъзхождат ни физически. Трябваше да ги надиграем с повече разум, да държим топката в игра, да търсим моментите, в които те да сгрешат и да имаме предимство."

"Този мач го изпуснахме още в четвъртия гейм при 20:18 за нас. Имаше една ситуация, която Симона Димитрова я рискува в атака и не трябваше да се случи. После не затвори и посоката на атаката им и те влязоха в ритъм."

"В петия гейм вече играехме повече емоционално, отколкото тактически. Тайбрекът беше една емоция и не беше това, което искам да виждам", сподели Петков пред DIEMA SPORT и продължи с анализа.

"Ние по същия начин играхме и в Полша, там резултатът малко лъже. Там играхме добре, те не успяха добре да използват центровете си, а ако бяха направили, щяхме да имаме проблеми. И днес не успяха да ги използват, благодарение на нашите идеи. Проблемът ни беше в решенията, които взимахме в атака."

"Трябваше да излезем с по-адекватни решения в атака. Имахме страхотни моменти, но за да победиш такъв съперник, трябва да си по-прецизен", сподели още Петков и разкри какво е положителното от това участие на маричанки в Шампионската лига.

"Това участие за нас е един опит. На всички ни се иска да побеждаваме и да имаме отбор, който да радва хората. Но този опит ще ни помогне бъдещето да ни е розово. С това участие трябва да поставим основи, а не толкова да търсим бързи резултати. Нека не бързаме, нека ни вярвт хората, тогава победите ще дойдат. Трябва да си изиграем картите добре, това е пътят", завърши треньорът на пловдивчанки.