Марица остана без победа в група С от Шампионската лига, след като загуби в "Колодрума" от Хемик Полице с 2-3 гейма (19-25, 25-18, 25-23, 20-25, 11-15).

Двубоят, продължил два часа и 28 минути, предложи страхотни емоции за феновете и бе най-силният за Марица в груповата фаза.

Пловдивчанки за първи път взеха два гейма и имаха предимство в геймовете, но изпуснаха успеха в края. 

Марица взе първата точка в мача, но след това допусна серия на Хемик и бързо изостана. Все пак до първото техническо прекъсване домакините почти стопиха пасива си - 8-6.
На второто прекъсване Хемик вече водеше със 16-10, като задържа шестте точки аванс до края, дошъл при 25-19.

17-годишната посрещачка Александра Миланова направи дебюта си в ШЛ точно в края на гейма.

Във втория гейм Марица тръгна по-уверено и дори имаше аванс от точка на първото прекъсване - 8-7. Пловдивчанки подължиха да играят страхотно, трупаха преднина и взеха най-голямото си преимущество от 7 точки при 17-10. Хемик успя да стопи изоставането си до три точки вече към края на гейма при 21-18, но Марица не позволи да падне още.
След четири поредни точки, пловдивчанки взеха частта с 25-18 и така изравниха резултата в геймовете.

Хемик отново започна по-силно в третия период, но Марица не позволи откъсване и изравни при 8-8. След това домакините не само заиграха както във втория гейм, но може би и по-добре. Те поведоха на второто техническо прекъсване, а взеха и 6 точки преднина при 18-12.

Хемик успя да настигне отново Марица към края на гейма и изравни при 23-23, но пловдивчанки завършиха по страхотен начин частта, за да поведат с 2-1.

За първи път в груповата фаза на Шампионската лига Марица успя да вземе два гейма на съперник, а и за първи път успя да се озове като водещ в резултата.

Полякините отново имаха по-добрия старт в четвъртата част, като поведоха с 4-5 точки и вървяха устремно към тайбрек. С няколко отлични отигравания в защита Марица намали само до две точки пасива си и остана в битката при 17-19. След прекъсването разликата стана само точка, но Хемик стигна до четири геймбола при 24-20 след силна блокада на Страшимира Симеонова за гостите. Последните точки бяха решени и от видеоповторението, дало гейма за Хемик с 25-20. Неприятностите за Марица се увеличиха с болки в крака на Десислава Николова, но тя стисна зъби и продължи мача.

В тайбрека маричанки отново бяха неудържими, но не до края. Те започнаха с 4-1, и поддържаха 3 точки преднина до смяната на полетата. Видеоповторението и късметът бяха на страната а Марица, за да удържи тимът на домакините крехката си позиция до 10-7. Хемик обаче направи серия от 7-0, за да стигне до пълен обрат и до четири точки за мача.