„Ако трябва да бъда откровен, наистина ми е много тежко да говоря в момента. Имахме големи надежди, че можем да преодолеем отбора на Ямамай, без значение какво име е и какви състезателки играят там. Бяхме доста добре подготвени за тези мачове. Според мен, нямахме и ден, а, за да победиш в един такъв мач, си трябва и късмет. Ние бяхме един добър колектив и добър отбор, който игра добър волейбол. Тук е моментът да каза едно голямо ‘Благодаря’ на момичетата. Факт е, че сме победили силен италиански отбор, при това не втория му състав – те играха до последно. Но това никак не ме радва и виждате, че в момента съм малко афектиран”, заяви старши треньорът на волейболния Марица Иван Петков пред клубния сайт след победата с 3:2 над Унет Ямамай, но и отпадането от турнира за Купата на ЦЕВ.

„Да видим тази зала почти пълна, хората да се радват и да изпитват удоволствие от това, което правим, нас ни радва, нас ни зарежда и ни изпълва с гордост. Тук е моментът да им благодарим и малко да им се извиним. Нещата при нас вървят. Играем един волейбол, какъвто аз мисля, че не сме виждали в България, без да проявявам излишно високомерие. Видяхте, че влязоха млади момичета,които играха страхотно, а това значи, че има и бъдеще този отбор”, коментира още Иван Петков.

Капитанът на Марица Радосвета Тенева сподели:
„За съжаление, взехме само победата. Не е малко, но ние много искахме да зарадваме публиката, да вземем триточкова победа, да играем златен гейм и да се класираме за следващия кръг за Купата на ЦЕВ. Съжаляваме, че не го постигнахме. Остава ни само удовлетворението от победата. Чувството е страхотно да видиш толкова много хора, които искат да гледат интересен волейбол! Много сме щастливи от това. И наистина съжаляваме, че не успяхме да спечелим чисто заради тях. За нас беше удоволствие.“