Отборът на Унет Ямамай (Бусто Арсицио) пристигна в Пловдив тази вечер и направи първата си тренировка в зала Колодрума още преди да се настани в хотел Империал. Наставникът Марко Менкарели доведе със себе си 13 състезателки, на които ще разчита в мача реванш с Марица (Пловдив) от шестнадесетинафиналите в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ.

С групата не пристигна централната блокировачка Федерика Стуфи, която се контузи преди седмица. Нейното място е заето от 17-годишната Беатриче Бадини, която не бе в тимовия списък за първия мач в Бусто Арсицио, който домакините спечелиха с 3:1 гейма. От щаба на Пеперудите разкриха пред volleymaritza.bg, че италианската националка и капитанка на Ямамай Джулиа Пизани е напълно възстановена от контузията си и готова за игра срещу българските шампионки.

При влизането си в зала Колодрума, италианките изглеждаха доста впечатлени от размера и красотата на новото съоръжение, но треньорът Менкарели предпочете да направи едночасова тренировка и да не се възползва от правото си на 90-минутно занимание.

Тринадесетте волейболистки, които ще се опитат да попречат на Марица да стигне до златен гейм и да го спечели, са Агата Виткоска, Аличе Сартори, Беатриче Бадини, Брайелин Мартинес, Беатриче Берти, Беатриче Негрети, Валентина Диуф, Валентина Фиорин, Джулиа Пизани, Илариа Спирито, Катерина Чалфи, Ноеми Синьориле и Серена Монета.

Мачът между Марица и Унет Ямамай в зала Колодрума утре, 25 януари, е с начален час 18:30 часа.