ЦСКА посреща Белогорие Белгород в двубой от Купата на ЦЕВ този четвъртък от 19:00 часа. Мачът ще бъде предаван пряко в GONG PLAY и по DIEMA SPORT.

Старши треньорът на "червените" Александър Попов коментира очаквания, проблеми и надежди в интервю за "Златен гейм".

"В четвъртък от 19 часа в зала "Универсиада" предстои голям сблъсък. Без никаква помпозност можем да назовем нашия съперник като един от най-силните в света. За нас е огромно предизвикателство да играем такъв мач с оглед на огромните трудности, които преодоля нашия клуб в последните години и такъв мач е венец за усилията на целия клуб, не само на състезателите, които ще излязат буквално да се надиграват с такива звезди, за целия клуб, че играем купа на Европа, че имаме възможност да приемем такъв гранд. Това е огромна отговорност, и голяма привилегия в същото време да бъдем домакини на такъв голям отбор."

"Няма непобедими отбори разбира се, буквално преди няколко години – 2011-та - победихме още по-титулувания отбор на Зенит Казан тук в България, в Самоков надделяхме с 3:2. Няма невъзможни неща. Отборът на Белгород има своите слаби страни. Доколко ние можем да ги използваме, доколко ще ни позволят да играем нашата игра... аз съм треньор, не съм оракул, който може да знае, но знам, че всеки един състезател в отбора, всеки един член на клуба иска максимума. Въпросът е и да не прегорим. Трябва този мач, за който със сигурност залата ще бъде тясна за нашите фенове, да се превърне в украшение за дългогодишните ни усилия да спасим армейския клуб."

"Огромен е проблемът с контузените. Лошото е, че преди мач такива неща не трябва да се говорят, защото обикновено ще се приемат като извинения. Наистина имаме от 2 седмици 4 човека извън състава, но да не се фокусираме върху това. Достатъчно е класата на противника, нямаме нужда и от собствени извинения, всеки един състезател ще да даде максимума, че и повече, за да видим на какво ниво сме," добави Попов.

Кадрови проблеми във ВК ЦСКА

"Бюджетът на руския тим е колкото на цялата Суперлига взета заедно, пък даже сигурно и на баскетболната. Чисто финансово, чисто организационно, сигурно сме далеч, дали обаче и волейболно сме толкова далеч – въпрос с неизвестни. При нас е тази отговорност да видим дали можем да се надиграваме - да, в определени ситуации, да, в определен гейм. Защо да не играем за победа, естествено че ще играем за победа, защото това е нашето име, нашият клуб, който обичаме. Така че, ентусиазмът е налице, въпросът са техническите възможности, психологическата подготовка, дали ще ни бъдат достатъчни."

"Не ми се ще да рискувам с Ивайло Стефанов, той получи контузия в мача с Левски. Вече участва в тренировъчния процес, но мисля че ще бъде неразумно. Той има голямо желание. Той за такива мачове идва в залата с нас. Не ми се ще за рискувам и с Пламен Шекерджиев, който направи героизъм, за да се върне на игрището. Преди 10 дни се оперира от апендисит, вече е в залата и гори от желание да играе, но трябва да взема решение, което няма да бъде лесно," каза още за проблемите в състава Сашо Попов.

"Христо Цветанов, с оглед на ситуацията, от централен играе посрещач, което за тясната волейболна публика надявам се, че говори много за неговите възможности, защото от централен да играеш посрещач се изискват много технически способности и Христо в два мача в българското първенство се справя добре. Само че идват Белгород и ще бъде много сложно и за него и за всички нас да играем като равен с равен. Имаме си своите проблеми, но това е на заден план," продължи наставникът.

"През такива мачове трябва да се минава. Да, разликата в класата в момента е огромна, но ние живеем за това нещо, това е професията ни, нашият живот. Поне нашият клуб показа, че с търпение и с морал може да се случват някои неща, позабравени в България. Надяваме се, живеем за момента, в който ще имаме и такъв отбор, който още предварително да е ясно, че ще бъде фаворит в такъв мач. Колко време ще ни отнеме не знам, но работим за това нещо, живеем и мечтаем за това нещо и рано или късно, щом се случват и други неща, ще се случи и това," завърши оптимистично Сашо Попов.