Президентът на волейболния Левски Владимир Николов изрази надежди за добро представяне на „сините” срещу холандския Грьонинген в 1/16-финалите на втория по сила европейски турнир – Купата на ЦЕВ на 10-и януари в 18 часа в зала „Универсиада”.

„Смятам, че съперникът от Грьонинген е по-класният отбор и ни привъзхожда. Определено ще ни бъде много трудно. Но въпреки това излизаме да се борим за победа. Важното е момчетата да имат нужната настройка и мотивация, и да устояват до край в усилията си за постигане на успех.  Надявам се много зала „Универсиада” да бъде пълна - подкрепата на феновете винаги е давала криле на волейболистите ни”, сподели Владимир Николов, цитиран от pressclubbg.com.

„Пожелавам успех и на ЦСКА – искам и те да напълнят „Арена Армеец”. Това е в интерес на волейбола. За мача ни от шампионата с ЦСКА на 22 февруари сме подготвили много изненади, надявам се залата също да се напълни. Получихме указания от МФВ, според които волейболът трябва да бъде семеен спорт – на мачовете да идват и деца, и родители. Това е нашата цел и се надявам да я реализираме успешно”, добави Владо Николов.

Николов коментира и победата на баскетболния Лукойл Академик над Грьонинген във ФИБА къп.

„Много се радвам за всяка една победа на български отбор в европейските турнири. Пожелавам им успех в следващите мачове. Има обаче една много голяма разлика между двата тима. В състава на баскетболния Лукойл има пет класни чуждестранни играчи. Залага се на легионери за победите. А в тима на Левски има само български състезатели. Ние даваме шанс на родните волейболисти. Целите ни са постигане на едно по-високо ниво на волейболистите ни и тяхното израстване. Надявам се след време наши играчи да попълнят мъжкия национален отбор на България и да бъдат в основата на бъдещи успехи”, заяви Владимир Николов.

Той подчерта, че Левски Волей оказват пълна подкрепа на ЦСКА в борбата им за запазване на зала „Армеец” като спортно съоръжение за волейбол.

Старши-треньорът на отбора Петър Шопов обяви пред репортерите, че някои от състезателите са  в младежкия национален отбор и това пречи на пълноценната подготовка на отбора за мача с Грьонинген.

„Интересите на националния отбор са над всичко. Освен Мартин Павлов и Гордан Люцканов, с националния отбор до 21 години е и Николай Манчев, който е основен разпределител на Левски . Нови попълнения нямаме, ще разчитаме единствено на младия Людмил  Бенов, който идва от юношите на клуба. Въпреки тези трудности  се надяваме  на добро представяне. Мачът с Грьонинген ще бъде труден, но мисля, че са преодолим отбор и се надявам на краен успех”, заключи Шопов.