Легендата на българския волейбол Владо Николов отново се съблече по екип и тренира. Това се случи на последното занимание на Левски, на който е президент. Но диагоналът, който през миналата година сложи край на кариерата си със зрелищен бенефис, го направи само за удоволствие, а няма да се връща отново на игрището. 

"Действително се включих в първата тренировка за годината, няма да обличам официалния екип. Но пък след Коледа и Нова година почувства остра необходимост от някакво движение, тъй като и аз като много от любителите на спорта по време на празниците се отдавам на домашни удоволствия. Беше време да започна да се раздвижвам." 

"Тренирахме в намален състав, само половината бяха на линия. Имаме четирима национални състезатели, които се готвят за квалификации. Но това е спортът и затрудненията само ни правят по-силни", заяви Николов пред "Спортно шоу Гонг" по "Дарик". 

Голямото предизвикателство пред отбора му е мачът с холандския Грьонинген от евротурнирите. Босът на Левски призова феновете да напълнят зала "Универсиада" на 10 януари и да подкрепя тима. 

"Реално Грьонинген е по-силен от нас с една идея. Но ако играем добре, имаме реални шансове да победим. Да, ще бъдем затруднени и от факта, че разпределителят ни е в националния отбор и ще има само една тренировка с нас преди тези мачове." 

"Но пък сме зарадвани от факта, че за първи път ще можем да играем в софийска зала пред нашата собствена публика. Искам да кажа на феновете, че на 10 януари един български отбор, изцяло съставен от българи, ще играе със силен холандски състав и да се надяваме, че ще победи. Изберете българското", завърши Николов.