Българският представител в турнира за Купата на ЦЕВ КВК Габрово претърпя тежко крушение в мача си от първия кръг на турнира срещу Аркас Спор в Измир. Турците биха с 3:0, като в отделните части резултатът беше 25:13, 25:17 и 25:11 в полза на домакините. 

Всъщност, турците трябваше да са гости в този мач, но заради липса на пари, габровци се съгласиха и двата мача да се играят в южната ни съседка. Реваншът е в сряда в същата зала, но той ще е протоколен. 

Заради безпаричието от силния отбор на КВК Габрово от миналия сезон няма и помен, като сега българският представител се подвизава в надпреварата предимно с млади момчета без никакъв опит в такива мачове. 

Те успяха да окажат съпротива на съперника си само във втория гейм. Тогава те удържаха интригата до второ техническо прекъсване, но впоследствие рухнаха и позволиха на съперника да победи, както и в останалите части. 

Най-добър за българите беше Стоян Вулджев, който вкара 9 точки. Николай Леков добави шест, но това по никакъв начин не помогна на КВК Габрово да избегне тежкото поражение от турците.