“До края на месеца сме тук, в Пловдив, след което очакваме евентуално лагер в Турция и турнири, които в момента уточняваме”, сподели старши треньорът на женския волейболен отбор на Марица (Пловдив) Иван Петков.

“Има доста варианти. Идеята е да изиграем повече мачове. Селекцията ни за новия сезон е един отворен процес. Ще има още поне две попълнения, но всичко е въпрос на време и на преговори. Все още не е ясно бъдещето и на Марина Ковачева. Ще направим една адекватна подготовка за нашето участие в Шампионската лига и дано то да е позитивно, както за Марица, така и за българския волейбол”, заяви още Петков пред SportenPlovdiv.com.

Габриела Цветанова

източник: SportenPlovdiv.com

“Започваме стабилна подготовка по една малко по-различна система за момента”, пък каза новото попълнение в женския волейболен отбор на Марица (Пловдив) Габриела Цветанова.

“На мен също са ми нови някои неща, така че ще бъде едно предизвикателство. Очаквам най-високи резултати във вътрешното първенство, а в Шампионската лига и европейските клубни турнири като цяло няма какво да губим, така че трябва да покажем най-доброто, на което сме способни за момента. От личен опит мога да кажа, че Марица по абсолютно нищо не се различава от един чуждестранен клуб. Даже има неща някои аспекти, в които е много по-добре. Организацията е на ниво. Тренировките са на много високо ниво. Всички тренираме и работим с желание. Още в първите дни вече се вижда колектив, което трудно се постига с толкова жени на едно място. Аз съм много щастлива, че съм тук”, добави Габи Цветанова.