Ева Янева спечели с Кан за пети пореден път Купата на Франция, след като вече стана шампионка на страната, но вече мисли за финалите на Шампионската лига в края на седмицата.

„Вече спрях да броя отличията, но пета поредна купа на страната няма как да не ме радва. След толкова години на първо място е трудно да се зарадва човек, обаче много боли, когато губиш, трябваше да спечелим”, каза Янева.

През идния уикенд Кан е домакин на финалната четворка на Шампионската лига и българката националка се надява тимът и да стане номер едно и в Европа.

„Вече всичко за турнира е готово, билетите са продадени, всички очакваме с нетърпение уикенда и ще видим дали сме достатъчно готови. Имаме контузени, но се надяваме до събота и неделя всички да се оправят. Ако бием Фенербахче на полуфинала, мисля, че имаме много големи шансове да вземем купата.”

„Вече съм с 4 години по-опитна, а тези два дни на финалната четворка минават като два часа, въобще не ги усещаш, единствено трябва да бъдеш концентриран.”

„Много се надявам да имаме късмет, защото ще ни трябва и малко късмет, за да спечелим тази титла.”

„Мечтая си да спечеля Шампионската лига още от 4 години, когато имах шанс, но трофеят ми се изплъзна”, каза още Ева Янева.

През 2006 година Кан загуби финала на ШЛ от италианския Перуджа на Тони Зетова с 1:3.