В неделя звездата на Кунео Владимир Николов спечели втория по сила клубен трофей в Европа - Купата на ЦЕВ, след като вече бе вдигал Шампионската лига с Тур.

 

На финалите в Белгия Николов и компания победиха с 3:0 Копра Пиаченца, а в мача за титлата спечелиха с 3:1 срещу руския Искра Одинцово, а капитанът на България наниза цели 40 точки в двата мача от Файнъл Фор.

 

„Купата на ЦЕВ във волейбола е както беше Купата на УЕФА във футбола. Изиграхме 14 мача по пътя към трофея и не загубихме нито един от тях, което ме радва”, каза Владо Николов пред Гонг.

 

„Пиаченца в момента е със същия отбор, с който стана шампион на Италия и те са много силен тим, въпреки че ги бихме с 3:0. След това на финала играхме с повече самочувствие, въпреки че Искра игра много силно в защита и с флот сервис, какъвто не очаквахме от руски отбор, но успяхме да ги победим.”

 

„Това ни е първи трофей в последните 4 години и първа европейска купа в последните 8 години, а това е много важно за спонсорите, които наливат пари и така могат да оправдаят разходите си.”

 

„След като станах шампион на Италия с Тренто, отидох с Кунео заради предизвикателството. Ако има ново достатъчно голямо предизвикателство, защо пак да не го направя?”, спорели Владо Николов, след като вдигна нова еврокупа.