ЦСКА няма да играе мачовете си от Шампионската лига в София, научи Гонг! Носителите на Купа на България при мъжете ще посрещнат в трите си домакински срещи от най-престижния клубен турнир в Европа в Арена Самоков. Червените волейболисти е трябвало да сменят залата по настояване на ЦЕВ.

Миналата година ЦСКА дебютира в Шампионската лига и игра в столичната зала „Христо Ботев”, където претърпя загуби от Ираклис, Фенербахче и Ченстохова.

„Ще играем в Самоков! Зала „Христо Ботев” не бе одобрена от Европейската волейболна конфедерация. Ще посрещнем съперниците си в Шампионската лига на 60 км от столицата. Изискванията на ЦЕВ са сериозни, като едното е минимум 1000 зрители по трибуните. Получихме писмо от ЦЕВ, че не одобряват първата ни избрана зала, а вторият ни избор – Самоков бе одобрена и лицензирана. С Арена Самоков нямаме проблеми”, обяви пред Гонг от Виена председателят на Управителния съвет на ВК ЦСКА Анатоли Денов. Той днес ще представя червените при тегленето на жребия за Шампионската лига. За втора поредна година тимът на Александър Попов ще мери сили с най-добрите на Стария континент, след като получи уайлд карт от ЦЕВ.

„Това, че няма да се паднем с европейския шампион Тренто, защото сме в една урна при жребия, не ни хареса много. При един евентуален сблъсък с тима на Радо Стойчев и Матей Казийски, бяхме сигурни, че ще се напълни залата на мачовете ни. Няма да играем София, а в Самоков. Един шампион на Италия като Копра Пиаченца с Христо Златанов или бившият клуб на Теодор Салпаров Динамо Москва предполагам може да предизвика интереса на публиката и да дойде в Самоков. Дано напълним залите!” - оплака се шефът на УС на ЦСКА.

Един от шефовете на червените обяви още: „Стремим се тази година да изградим по-нов отбор, с който да се представим по-достойно. Трябва да имаме победа в Шампионската лига. Това е задача минимум. Не може да си мечтаем такива фантастични неща като класиране напред с оглед на сериозността, способностите и капацитета на останалите клубове. Но, топка е! Ще видим!”

„Очаквам шоуто за жребия и Гала-вечерта във Виена да е грандиозно. Може да очакваме руския първенец Зенит Казан, френския ПариВолей, който вече победихме на турнир в Белгия през декември, а също така има и добри испански клубове”, завърши Анатоли Денов.