ЦСКА ще разбере тази вечер съперниците си в Шампионската лига. Червените ще бъдат представени на жребия, организиран от Европейската волейболна конфедерация във Виена, от председателя на Управителния съвет на клуба Анатоли Денов и секретарката Ина Пантелеева. Покана от централата има и шефът на родните съдии Константин Тюфекчиев.

Едновременно с тегленето на жребия за Шампионската лига и ЦЕВ Къп ще се проведе и традиционна Гала вечеря след 21.00 часа българско време. Шампионска лига 2009/2010 стартира на 1 декември, за носителите на Купата на България това ще бъде участие за втора поредна година сред най-големите на континента, а Тренто на Радостин Стойчев и Матей Казийски ще трябва да защитава титлата си.

Тази вечер, във Виена, на официалната сбирка се очаква и босът на ЦЕВ Андре Майер.

ЦСКА се размина с евентуален сблъсък с Матей Казийски и Тренто, също така не може да се падне в една група с другите два тима, получили уайлд карт, полския Ястрежебски Вигел и словенския Волей Блед, черногорския Будванска Ривиера и Раднички Крагуевац от Сърбия.

Най-тежките възможни противници в групите за червените може да бъдат: останалите два италиански тима Лубе Банка Мачерата и шампиона Копра Пиаченца с Христо Златанов. Руските Динамо Москва и Зенит Казан, гръцките Панатинайкос и Олимпиакос. Сред клубовете участници в Лигата са още австрийския Хипо Тирол Инсбрук, белгийските Нолико Маасейк и Кнак Рьозеларе, френските Тур и Пари Волей, експървенеца Фридрихсхафен от Германия, полските Ресовия Жежов и СКРА Белхатов, КАИ Тируел и Уникаха Алмерия от Испания, вероятен нов турски съперник Истанбул Беледийезиспор, и Чещке Будуйовице от Чехия.

Следващият сезон в Шампионската лига при мъжете ще вземат участие 24 клуба, като те ще бъдат разделени в шест групи по четири тима. Играе се на разменени гостувания, като в следващата фаза продължават първите два клуба от всеки поток. След като от CEV изберат града домакин на финалната четворка, третият най-добър състав от шестте групи също получава правото да продължи.