Волейболистите на ЦСКА заминаха за Полша, където в сряда ги очаква четвъртия мач от Шампионската лига. Червените отлетяха с 18 минути закъснение на полета за Варшава, от където ще се прекачат за Краков, а после с автобус ще стигнат до Ченстохова. Срещата с тима на Смилен Мляков е на 17 декември от 21:30 часа българско време.

В групата от играчи няма промени от предишния мач, в който шампионите загубиха от Ченстохова с 1:3 гейма в зала Христо Ботев.

„Настроението не може да е най-приятното след поредните две загуби в къщи, но това е спорта. Ще се опитаме да излезем от тази ситуация, като единственият възможен начин е с победи. Хубавото е, че до края на годината имаме три отговорни мача, така че имаме място и за поправителен. Групата от играчи е същата, като от последните срещи. Онези, които имаха здравословни проблеми са групата, така че ще разчитаме на тях, ако имаме нужда. Последните мачове играем добре на блокада, ако успеем да правим добър блок и не сме пренавити, ще имаме шанс за успех особено срещу Чентохова. Всичко зависи от настройката на състезателите. Те показват, че могат, но не в подходящите моменти” каза на заминаване Александър Попов.

Съдии на мача в Полша са Виторио Сампаоло от Италия и австриецът Харалд Соджа.

Също в сряда, но в Истанбул е другата среща от група А, като Фенербахче приема Ираклес с Пламен Константинов. Гърците са лидери в потока с три победи от три мача, втори е турският тим на Владимир Гърбич и Брук Билинг, Ченстохова е на трета позиция с една победа, а ЦСКА са на последното четвърто място без успех до момента, а само с два спечелени гейма.

В другите срещи от четвъртия кръг на Шампионската лига ще има българско участие не само на полето, но и на съдийското столче. В група Б срещата Чешке Будейовице – Динамо Москва ще бъде свирена от Илиан Георгиев, като ще му помага холандецът Якобус Недерхоед.

В група Д Христо Златанов, който е контузен в момента ще гостува в Русия на настоящия шампион на турнира Зенит Казан този четвъртък.

Матей Казийски с Тренто пък ще играят за четвърти пореден успех във Виена срещу АОН Хот Волей от 21:20 часа в сряда.