Шампионките от ЦСКА и носителите на Купата на България от ЛукОйл Нефтохимик отпътуваха тази сутрин за Финландия, където им предстоят гостувания от Чалъндж къп в събота съответно на Конекранес Хаменлина в Туренки и Ваммалан (Ваммала) в Тампере.

Утре пък от 18 часа Марек Юнион Ивкони стартира участието си в тазгодишното издание на третия по сила евротурнир. Дупничани са домакини в Перник на румънския Стяуа. Срещата ще бъде в зала Миньор, където преди седем години за последно до 2001 година играеше разформированият вече тим на Ладимекс. Така след 7 години пауза в миньорския град отново ще има качествен волейбол и то на европейско ниво.

Въпреки че мачът е утре, Европейската волейболна конфедерация допусна гаф, като вече обяви резултатaот срещата. Вероятно администрацията е нанесла неточно 3:0 (27:5, 25:13, 25:11) за гостите от северната ни съседка. Този гаф се приема като добър знак обаче в лагера на Марек и те очакват да постигнат чиста победа.

Волейболистите на Стяуа ще бъдат настанени по-късно днес в най-големия хотел в града „Струма”, а самите домакини няма да спят в Перник, а ще си пътуват от Дупница.

Играчите на Виктор Карагьозов ще тренират днес от 16:30 до 18 часа, след това до 19:30 часа залата ще бъде на разположение на гостите. Техническата конференция е довечера, като делегат на Европейската волейболна конфедерация е Чавдар Пенков. Рефери са финландецът Алан Гормали и македонският му колега Владо Ристевски.

„Най-радостното е, че всички сме добре. Момчетата са здрави. Довечера на последната тренировка ще изчистя последните си въпросителни относно състава за мача. Не съм фаталист и не ме вълнува сгрешеният резултат. Имаме сили и възможности да победим. Хубавото е, че ще имаме подкрепа по трибуните. Президентът ни Ивайло Константинов пуска безплатни три автобуса за нашите фенове от Дупница, а очакваме и волейболният Миньор Перник да вика за нас”, каза за Гонг треньорът на Марек Виктор Карагьозов.