За първи път от 2001 година насам български клуб ще играе с французи на волейболното поле. След срещите от Шампионската лига между Левски Сиконко и бъдещият победител ПариВолей през сезон 2000/2001, сега за първи път предстои този сблъсък. ЦСКА приема първенеца с Владимир Николов с Тур в лигата на най-елитните европейски състави този четвъртък от 19:30 часа в „Арена Самоков”.

Французите пристигнаха по обед видимо изморени и веднага бяха закарани в хотела им в Боровец. Тур на пръв поглед не е правил промени в групата си от победата с 3:2 гейма над испанския Уникаха за мача с червените. Две имена обаче правят впечатление – Лоа ле Марек – единственият настоящ национал на Франция в Тур и Лоа де Кергре – дългогодишният разпределител на петлите със запомняща се раста.

От лагера на Тур веднага се заинтересуваха защо мачът с ЦСКА няма да се играе в София, а в зала в Самоков. С усмивка от треньорския щаб бързо се пренесоха на темата волейбол, но на национално ниво и мачовете между България и петлите.

Букмейкъри дават предимство на гостите, но са малко по-благосклонни към ЦСКА и не ги сочат като пълни аутсайдери.

Първи рефер на мача ЦСКА – Тур в четвъртък е Филип Шурман от Лихтенщайн, а негов помощник ще бъде сърбинът Горан Вилиманович.