15000 привърженици на Панатинайкос се очаква да викат против Владимир Николов и Силвано Пранди тази събота в Атина. Причината – детелините играят ½-финал на турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация срещу клуба на родния диагонал и селекционер Кунео.

Финалната четворка ще бъде в олимпийската зала, като 5 000 билета бяха продадени през първите пет часа от пускането на пропуските в продажба. Залата, която прие финалите на баскетболния турнира от летните олимпийски игри през 2004 години е с капацитет за 18 000 зрители.

Във вторник наставникът на Панатинайкос Алекос Леонис отбеляза своя 50-годишен юбилея именно на волейболната поле в залата, която го очаква през уикенда. Специалистът,който е и бивш наставник на националния отбор на Гърция бе поздравен от играчите си и ръководството на ПАО. Алекос трябваше и да духне свещичка върху шоколадова торта под аплодисментите и на един българин в щаба си. От септември 2007 година масажист на Панатинайкос е Селатин Халидов, който дълги години се грижеше за българските волейболни национали.

Владимир Николов и Силвано Пранди обаче завършиха редовния сезон във волейболното първенство на Италия със загуба. В изтеглен мач от последния 13 кръг от втория дял на шампионата Кунео падна като гост от Сислей Тревизо с 0:3 гейма (19:25, 18:25, 25:27), но остава на 3-то място в класирането на Серия А1. Владимир Николов постигна 16 точки, а за най-полезен бе определен Алесандро Фей с 25.

Останалите срещи от кръга са в неделя, а след това започват плейофите. Лидер остава Лубе Банка Мачерата, с точка по-малко на второ място е Тренто, а пети са Христо Златанов и Копра Пиаченца.

Селекционерът на България коментира пред италианските медии предстоящото за тима му Кунео както в местното първенство, така и в евротурнирите: „С Монтекиари играем почти винаги изключително балансирано и равностойно, в редовния сезон в Серия А1 си разменихме по една победа. Добър отбор са, с добра селекция и сила. Залата в Атина е красива и от обществена значимост. Противникът ни на ½-финала на CEV Cup е Панатинайкос, който има класа и в събота ни очаква голям мач”.

Съперник на Кунео на ¼-финалите в Италия пък ще бъде Акуа Парадизо Монтекиари, първият мач е на 30 март, а след това датите са 5 и 8 април, евентуални допълнителни срещи ще има на 11 и 15 април. Финалът в Серия А1 е от 4 до максимум 17 май.