Над 150 деца от столичния квартал „Люлин“ играха волейбол на открито през уикенда по време на спортния празник „Люлин е волейбол“.  Организатор на празника бе ВК "Люлин", със съдействието на Българска федерация волейбол и фондация „София европейска столица на спорта 2018“.

Волейбол

източник: volleyball.bg

Участие взеха ученици 3-7 клас от училищата в район "Люлин", както и най-малките деца от школата на ВК "Люлин". В двора на 90 СОУ, на тревните площи бяха разположени шест волейболни корта, на които се вихреха битки през целия ден.

Целта на този масов волейболен празник бе да предостави на повече деца възможност да се докоснат до спорта и в частност до магията на волейбола. Победители и победени нямаше, мачовете предизвикаха много емоции и радостни усмивки.  А накрая имаше и награди, като младите участници получиха фланелки и топки.

Волейбол

източник: volleyball.bg

Спортното събитие предизвика голям интерес сред живеещите в района, като случайно минаващи жители се спираха да погледат волейболните мачове, а някои дори също пожелаха да поиграят.
„Получи се истински волейболен празник. Не само малките участници, но и техните родители бяха много доволни. С подкрепата на район Люлин в лицето на кмета г-н Милко Младенов ще се опитаме да превърнем този празник в традиция. Нека всяка година все повече деца да имат възможност да спортуват и да се запалват по волейбола“, коментира за официалния сайт на БФВолейбол volleyball.bg главният организатор и шеф на ВК "Люлин" Деян Нинов.

Волейбол

източник: volleyball.bg