Капитанът на волейболния Тренто и националния отбор на Италия Симоне Джанели заяви, че ситуацията с коронавируса е изключително трудно изпитание за целия свят. Италианският национал посъветва хората да спазват всички правила и да бъдат отговорни към себе си и другите. 

Джанели даде любопитно интервю пред Corriere dello sport, в което вдъхна кураж на италианския народ и сподели как прекарва дните си вкъщи. 

"Тренирам усърдно и тичам много у дома, дори понякога ми става мъчно за съседите, защото следобед трябва да се пази тишина, а на хората не им е лесно с моите тренировки. Ситуацията с коронавируса е напълно нова за целия свят. Моля всички да бъдем отговорни и да спазваме правилата, нека се грижим за себе си и другите. Аз много се надявам, че светът ще бъде преобразен след това изпитание, през което всички преминаваме. Трябва да се замислим върху собствените си грешки и да се променим. Много е важно да ценим и най-малките неща, например, когато излезем на бар с приятели или на ресторант, много хора приемат това за даденост. Сега не можем да излизаме, дано хората върнат ценностите си и се осъзнаят", коментира той. 

"Не е трудно да живееш правилно, стига да го искаш. Всеки ден следя новините, не пропускам нищо и се надявам по-бързо да излезем от кризата. Сигурен съм, че Олимпиадата ще бъде отложена, просто изчакваме официалното решение. Също така, аз наблягам много на своето образование, с приятелката ми и двамата учим и се стараем да се забавляваме. За никого не е лесно, но много отт нещата зависятт от нас“, завърши разпределителят на Тренто и националния отбор на Италия.

Автор: Дидо Калинков