Волейболистката от националния отбор за жени – Радостина Маринова, сподели очакванията си за предстоящата олимпийска квалификация в Токио. България се падна в много тежка група с Белгия, Турция, Бразилия, Япония, Перу, Аржентина и Пуерто Рико. Само първите два отбора ще се класират за Париж 2024.

Според Маринова, България може да използва доброто представяне на Европейското първенство и да награди играта си по време на турнира.

„Със сигурност ни очаква много турнир. Опитваме се да се подготвим, защото няма да ни бъде лесно. Но смятам, че като завършек на лятото ще дадем всичко от себе си и ще се представим достойно“.

Снимки: Startphoto.bg
68 снимки

„Тези три отбора (Япония, Турция, Бразилия) са на световно ниво и с тях трябва да играе освободено и да вземем каквото можем. С останалите отбори можем да се отбори и да спечелим някои от мачовете“.

„Можем да вземем опита и самочувствието, които придобихме на това Европейско. Смятам, че се представихме добре и трябва да градим оттук нагоре. Сега на тази квалификация можем да надградим над това, което показахме досега“.

„Разбира се, че трябва помощ. Това е колективен спорт. Но, лично за себе си, ще дам всичко, каквото мога, защото няма друг начин“, заяви Маринова.