Волейболните националки на България с изправят днес срещу тима на Швеция в 1/8-финален сблъсък от Европейското първенство за жени. Срещата в зала „Колодрума“ в Пловдив стартира в 20:30 часа и ще можете да я проследите на живо в сайта Gong.bg.

„Лъвиците“, които спечелиха своята група „В“ след 4 победи от 5 мача, като в последния си двубой обърнаха едни от фаворитките Полша, са сочени за фаворит в срещата. Въпреки това нашите момичета трябва да имат едно на ум, тъй като скандинавките може да им създадат проблеми.

Yulian Todorov / LAP.bg
68 снимки

Тимът на Швеция завърши на четвърто място в група „D“ в Румъния и взе последния билет за втората фаза за европейското. На 1/8-финалите се играе по системата 1-4 и 2-3, като нашата група „В“ се кръстосва с група „D“, а тимовете от група „А“ и „С“ играят помежду си.

При успех днес Елица Василева и компания ще срещнат на 1/4-финала победителя от 1/8-финала между втория от група „D“ Нидерландия и третия от нашата група „B“ Германия, които ще играят също днес в първия двубой от 17:30 часа. Тук везните клонят в полза на „лалетата“. Те също завършиха в потока си с едно поражение, при това от Турция, който е сочен за основен фаворит за златните медали. Именно Германия пък ни нанесе единственото поражение до момента на шампионата.


20:30 часа | БЪЛГАРИЯ – ШВЕЦИЯ

Европейско първенство за жени, 1/8-финал

Зала: "Колодрума", град Пловдив