Левски записа четвърта поредна победа над ЦСКА този сезон и стигна до финала на волейболното първенство при жените. След двата успеха в редовния сезон, "сините" взеха и двете дербита на полуфиналите в плейофите и заслужено са на финала. 

В последната битка между двата тима в зала "Васил Симов", 29-кратните шампионки на България надделяха с 3:1 (25:14, 18:25, 26:24, 26:24) в много оспорвана битка и чакат да разберат съперниците си на финала. Ако не стане някаква огромна изненада, те ще спорят с тоталните фаворитки от Марица. 

Този мач предложи игра на приливи и отливи и от двата отбора. Но поне в първата му част левскарките бяха тотален хегемон на игрището и с лекота поведоха с 1:0 след 25:14. Но тази убедителна победа в гейма явно им изигра лоша шега. 

Във втората част "сините" бяха по-отпуснати, а цесекарките овладяха напълно инициативата. Блокадата и посрещането им заработиха и в крайна сметка завоюваха победата в нея с 25:18 и всичко започна отначало. 

Третият гейм беше изключително завързан и в него Левски водеше, но опонентките му не се предаваха и до последно поддържаха интригата. След 26:24 в него се стигна и до решителната четвърта част. 

В нея "сините" поведоха с 16:10 на втората техническа пауза, а после дръпнаха и с 20:14, като победата им изглеждаше сигурна. Но "червените" показаха зъби и не просто наваксаха изоставането, а дори и поведоха при 23:22. 

Но силите им не издържаха. И въпреки че отразиха един мачбол на левскарките, при втория рухнаха и не успяха да спрат атаката на Левски, за да отпаднат в полуфинала след четвъртата им загуба във вечното дерби този сезон.