Пред погледа на Тервел Пулев ВК Левски победи ВК ЦСКА в първия полуфинален двубой между двата тима в държавното първенство при дамите с 3:1 гейма (25:16, 25:15, 21:25, 25:22). Така доминацията в последните срещи на "сини" над "червени" продължи.

Волейболистките на Левски започнаха отлично срещата и поведоха на първото техническо прекъсване с 8:5. Постепенно "сините" натрупаха сериозен аванс от 10 точки - 17:7, "червените" намалиха изоставането си до 10:17, но към края на гейма разликата отново стана 10 точки - 21:11. Момичетата на ВК Левски затвориха гейма при резултат 25:16.

Във втория гейм двата тима започнаха равностойно, но при първата техническа пауза отново Левски водеше с 8:6, Моника Кьосева игра отлично и правеше разликата. При 12:8 в полза на съперника треньорката на ЦСКА Юлия Иванова взе прекъсване, за да даде ценни наставления на волейболистките си, но това не даде траен резултат и "сините" поведоха с 6 точки при резултат 19:13. С по-добра игра "сините" волейболистки затвориха и втория гейм, този път с 25:15.

Слабо посрещане и недобра атака проваляха усилията на волейболистките на ЦСКА да се противопоставят на "сините" волейболистки. Диагоналката на "сините" Моника Кръстева се отличи с 15 точки за първите два гейма и водеше отбора си към победата. 

Женско потупване на ВК Левски - ВК ЦСКА

С по-добра игра през третия гейм ЦСКА поведе 6:3, но Моника Кръстева донесе четвъртата точка на отбора си с отлична атака, в крайна сметка ЦСКА поведе при първата техническа пауза с 8:6, което се случи за първи път в този мач. След 12:12 Левски спечели 13-ата точка, а това провокира Юлия Иванова да вземе прекъсване. Това даде искания резултат и "червените" имаха преднина и при второто техническо прекъсване - 16:14. След равностойна игра и резултат 19:19, "червените" волейболистки взеха инициативата и стигнаха до успеха в третия гейм с 25:21 след отлична атака на Кьосева.

Тервел Пулев гледа половинката си на двубоя между Левски и ЦСКА 

ЦСКА продължи с добрата си игра и в четвъртия гейм, за да води на първото техническо прекъсване с 8:6. Левски обаче върна увереността си и на второто техническо прекъсване водеше с 3 точки - 16:13. Постепенно Левски наложи волята си и поведе с 5 точки, за да се стигне до 21:16. Паскова пропусна да донесе решителна точка за отбора си и резултатът стана 21:19 за "сините", а в последствие се стигна и до 23:22, когато треньорката на "сините" Любка Дебърлиева взе прекъсване.

С мощна атака Моника Кръстева направи резултата 24:22 за "сините". В крайна сметка Левски спечели и четвъртия гейм с 25:22 с решителна точка на Вангелия Рачковска, за да затвори мача с 3:1 гейма.

Вторият двубой е в петъчния ден.