България допусна ново поражение в Лигата на нациите. В Хонконг волейболните ни националки отстъпиха с 1:3 (25:20, 7:25, 10:25, 15:25) на Китай. Воденият от Лоренцо Мичели състав остава на 13-то място във временното класиране със само един успех и шест последователни загуби.

България показа възможно най-доброто си лице в първата част. Всичко от това, което липсваше срещу Канада, беше на лице срещу един от фаворитите в турнира. Българките се защитаваха прекрасно, а блокадата работеше на ниво. Китайките първи дръпнаха в резултата с 3:1, но съвсем за кратко. Нашите изравниха и мачът тръгна точка за точка. Отново домакинът успяха да ни "ухапе" с 10:7 и 13:11. Преломната точка в частта дойде при 17:17. Тогава нашите поведоха и не изпуснаха до края на гейма преднината си. Отчаяха китайките с 25:20, като блокадата и защитата бяха основната ни сила.

За съжаление всичко, което беше страхотно в началото, се срина до края на мача. Във втория гейм Китай въобще не остави шанс на българските дами. Домакините поведоха с 4:0, после увеличиха аванса си на 7:2 и 12:3. Беше ясно, че частта само се доиграва. Китайките изравниха с 25:7.

Третият гейм отново беше под диктовката на домакините. Този път Китай поведе с 5:0, преди ние да направим първата си точка. Блокадата и защитата ни спряха да функционират и това помогна на съперника да трупа точка след точка. Преднина на Китай стигна до 12:3 и вече пак рано беше ясно, че мислим за четвъртия гейм. Точките за България идваха твърде трудно, а за домакините - твърде лесно. За статистиката частта завърши 25:10 за Китай.

България повече не успя да влезе в мача. Четвъртият гейм стартира като предишните два и Китай поведе с 3:0. Въпреки че успяхме да намалим при 4:5, отново дълга серия направиха домакините. Нашите показаха повече отпор, но не успяха да доближат съперника. Отново Китай започна да трупа точка след точка и спечели убедително гейма с 25:15.

Радостина Маринова отбеляза 10 точки за българския състав, а нейната съотборничка Мира Тодорова добави още 9.  Китай има шест поредни успеха на първото място в класирането в турнира. Ли Инин стана най-резултатна в полза на победителките с 18 точки.

Лошо за България е, че първият в класирането Полша изненадващо загуби с 0:3 от Нидерландия. Нашите момичета се изправят срещу "лалетата" в неделя.