Българският национален отбор по волейбол за мъже се изправя срещу тима на Нидерландия в 11-ия си мач от тазгодишното издание на турнира Лига на нациите. Срещата в полския град Гданск е днес от 15:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3.

В четвъртък воденият от Николай Желязков тим отстъпи на европейския вицешампион Словения с 1:3. По този начин „лъвовете“ остават на 15-а позиция във временното класиране с 6 точки (1 победа, 9 загуби). Със същия актив са още Канада и Китай, като заедно с Австралия, който е последен, оформят карето, което ще определи изпадащите от надпреварата.

Сега за българите предстои мач с Нидерландия, срещу които нямаме поражение, което дава малко оптимизъм в състава. „Лалетата“ обаче се представят доста силно в турнира до момента, като заемат седмото място и при успех над „лъвовете“ ще си осигурят участие в плейофната фаза.

По-рано тази сутрин Аржентина победи Австралия с 3:1 гейма. Поражението оставя „кенгурата“ с шанс за максимум две победи в турнира, ако някак успеят да победят олимпийските шампиони от Токио 2020 - Франция в последния си двубой в събота.

Българските волейболисти имат един успех досега в Лигата на нациите и при победа над Нидерландия днес, реално ще са недостижими от конкурентите от Океания. Това ще ни гарантира оставането в турнира, без да се налага да играем допълнителен турнир за постигане на целта. За нас пък ще остане и още един шанс да си гарантираме присъствие сред най-силните - срещу Китай утре, но задачата може да бъде изпълнена още днес.