Волейболистките от националния отбор на България излизат в най-важния си мач в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Тази вечер момичетата на Лоренцо Мичели приемат в зала „Арена Армеец“ тима на Полша от 20:00 часа, а срещата от Група 6 ще бъде предавана на живо по MAX Sport 3.

Късно снощи „лъвиците“ отстъпиха с 0:3 гейма (12:25, 19:25, 21:25) от европейския шампион Италия. По този начин българките остават на 14-о място във временното класиране с 3 победи, 8 загуби и 9 точки, но с реални шансове да запазят мястото си в Лигата.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
48 снимки

Днес е решителния мач за оставането на България срещу Полша, където българските момичета трябва да гонят победа. Все пак, дори и при загуба, „лъвиците“ имат голяма възможност да останат в най-комерсиалния турнир, но това ще зависи и от изхода на срещата между Белгия и Япония на турнира в Група 5 в Калгари (Канада), която ще се играе по същото време.

Най-добрият вариант за българките е белгийките да загубят, а така със сигурност ще останат в Лигата на нациите и догодина.