Селекционерът на женския национален отбор на България Лоренцо Мичели отдаде дължимото на отбора на родината му за резултата от срещата в София. Италианките наложиха класата си, но Мичели изтъкна, че най-важният за България е двубой е последният срещу Полша.

"Срещнахме съперник, който е над нашето ниво и ни беше трудно да реализираме точки. Но съм доволен, че поне в третия гейм реагирахме по начина, по който ми се искаше. Ние направихме максималното, на което сме способни. Чувството от това, което правим на игрището е, че опитахме да положим максимални усилия и да държим добра линия на защита. Както казах, Турция и Италия са изключително силни в защита, заедно с Бразилия. Срещу такива отбори нямаш право на грешки", заяви Мичели за двубоя с европейския шампион Италия, завършил с чиста победа за европейските шампионки.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
48 снимки

"Последният ден решава нашата съдба за следващата година. Да, бихме имали още един шанс да се върнем във Волейболната лига на нациите, дори и да сме с най-задно класиране от отборите претенденти. Но всъщност денят на мача с Полша ще е върхът на един месец работа, която полагаме заедно. Това е мачът, който трябва да покаже, че работата ни ще бъде възнаградена. И нашата цел е само и единствено победа. Ако спечелим срещу Полша, това ще е черешката на тортата. Трябва да сме готови, защото това е мач между два равностойни отбора като качество. Трябва да сме подготвени от физическа гледна точка, защото трябва да се борим. Те са много добър отбор и ни предстои битка. Трябва да излезем безкрайно мотивирани, да не мислим за другите резултати и да се концентрираме върху нашата игра", заяви селекционерът на България.

Последният мач на женския ни национален отбор в тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите е в неделя от 20 часа в "Арена армеец" - "лъвиците" излизат в битка срещу Полша.