Президентът на волейболния клуб Марица Пловдив Илия Динков  сподели, че до Изборно Общо събрание може да се стигне, ако 1/3 от клубовете или 130 клуба поискат тази смяна и го заявят.

Илия Динков, който е част от настоящото ръководство на федерацията по волейбол, заедно с Александър Попов и Владимир Николов открито заяви намерението си за промяна в ръководния орган и сваляне на Данчо Лазаров.

„Този инициативен комитет не е от вчера или миналия месец, това зрееше в последната година.  Все очаквахме нещата да тръгнат по друг начин, изглежда нещата няма да се случат без изборно Общо събрание. 10 от водещите клубове са част от този комитет. Това са: ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин Разлог, Черно море и Славия при мъжете и шампионът при жените Марица”, заяви Илия Динков.

„Трябват ни подписите на 1/3 от клубовете. Т.е. 130 клуба. Ако УС не вземе решение при събирането на тази подписка, ще се стигне до съд”, коментира още Динков.  


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.