ВК Ботев Ихтиман постигна домакинска победа над водения от Мартин Стоев тим на Сливнишки герой Сливница с 3:1 (16:25, 25:19, 25:16, 25:18) гейма в двубой от първия кръг в турнира за Купата на България. 

Стоев заложи на младите момчета в тима, тъй като според неговите думи те трябва да получават игрово време, а какво по-добро от мачовете за Купата на страната.

В първия гейм гостите от Сливница се представиха на ниво и съумяха да грабнат успеха с 25:16. Ботев не съумя да влезе добре в двубоя и закономерно загуби първата част.

Във втория гейм Ботев заигра с по-голямо самочувствие, а и младите момчета на гостите започнаха да правят доста индивидуални грешки, което в крайна сметка натежа и домакините изравниха след 25:19.

Водени от треньора си Петко Карабонев и подкрепяни от публиката момчетата от Ихтиман натрупаха сериозно предимство в третата част и затвориха гейма с категоричното 25:18.

В четвъртия гейм грешките от страна на волейболистите на Сливнишки герой зачестиха, а от това се възползваха домакините, които позволиха съперниците да реализират само 18 точки, а с това Ботев затвори и мача.

Така Ботев очаква съперника си във втория кръг в турнира, а жребият е в четвъртък от 11:00 часа.