Наставникът на ВК Ботев Ихтиман Петко Карабонев отчете успеха на тима над Сливнишки герой Сливница с 3:1 гейма в двубой от турнира за Купата на България. Според него тимът трябва да е здраво стъпил на краката си, независимо от успеха над тима от Сливница.

"Не съумяхме да влезем добре в мача, но постепенно нещата се получиха. Имахме липсващи играчи, но младите момчета, които влязоха допринесоха за успеха. Доволни и щастливи сме, но трябва да сме здраво стъпили на земята. Искам да поздравя момчетата, тъй като направиха всичко възможно да играят, имахме контузени играчи. Намерихме част от играта си във втория гейм, отборът има къде да извади резерви. При успех в събота почти си гарантираме оставането в групата, което е и целта пред тима", коментира Карабонев.

"Надявам се, жребият да е благосклонен към нас, и отново да сме домакини. При успех във втория кръг, следващият съперник ще е тим от Суперлигата, което ще е доста добре за популяризирането на играта в малък град като нашия", добави той.

"Поздравявам момчетата, тъй като все още се намират рицари на спорта, които правят всичко за този спорт, и то безвъзмездно", каза още треньорът на ВК Ботев Ихтиман.